هدف توییتر از مسدودسازی برخی حسابهای کاربری انقلابی چیست؟
در پی مسدود شدن برخی از حسابهای کاربری انقلابی در توییتر، علت این رفتار توییتر و راهکارهای مقابله با آن را بررسی کردهایم.
اما نکته مورد توجه در تعلیق و مسدودسازی برخی از حسابهای کاربری شاخص انقلابی نمایش سیاست دوگانه برخی از شبکههای خارجی از جمله توییتر است که سعی دارند با مسدودسازی یک سویه حسابهای کاربری انقلابی صدای مخالفان خود را در نطفه خفه کنند و مانع گسترش سخنان عدالتخواهانه این کاربران در فضای مجازی شوند. در صورتی که حسابهای کاربری بیشماری از ارتش سایبری منافقین، سلطنتطلبان و عربستان سعودی در حال فعالیت گسترده در توییتر است و روزانه تعداد بسیار زیادی محتوای حاوی مطالب خشونتآمیز، نژادپرستانه و تفرقهافکنانه و مغایر با قوانین توییتر را در این فضا به اشتراک میگذارند اما برخوردی از سوی مدیران این شبکه اجتماعی با آن ها صورت نمیگیرد. همچنین بررسی محتوایی حسابهای کاربری مسدودشده نشان میدهد هیچ نشانهای از مطالب خشنوتآمیز و نژادپرستانه و مغایر با قوانین توییتر در آنها دیده نمیشود .
اما در میان موج جدید مسدودسازی حسابهای کاربری انقلابی توسط توییتر، صفحات مجازی تعدادی از نهادهای رسمی مانند، حساب کاربری زن، خانواده و سبکزندگی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب و همچنین حساب کاربری چهرههای شاخص و تاثیرگذاری همچون علیرضا زاکانی، علیاکبر رائفیپور و برخی از خبرگزاریها نیز دیده میشود که در ادامه لیستی از جدیدترین حسابهای کاربری مسدودشده را مشاهده میکنید.
۱-ریحانه (دفتر نشر آثار رهبر انقلاب)
۲-علیرضا زاکانی
۳-علی اکبر رائفی پور
۴-امین اسدی
۵-سیده راضیه حسینی
۶-محمد پاداش
۷-آی پاراسی
۸-سلمانه
۹-چشمک
۱۰-اشکانبکیار
۱۱-کفشنده
۱۲-پارانوئید
۱۳-سیدسجاد
۱۴-حاجهیلتر
۱۵-حسینمشتی
۱۶-امیر نجفی
۱۷-نفیسهسادات موسوی
۱۸-شهریوردخت
۱۹- حبیبخان
۲۰- بنت الهدی
۲۱- مهندس دریادلان
یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین حسابهای کاربری توییتر که هزاران دنبال کننده و مخاطب این شبکه اجتماعی را به خود اختصاص داده بود حساب علیرضا زاکانی نماینده سابق مجلس جمهوری اسلامی ایران بود که به تازگی توسط توییتر مسدود شد.
علیرضا زاکانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مسدود شدن حساب کاربریاش گفت: من حدود دو سال است که در توییتر حضور دارم و حساب کاربری بنده حدود ۴۵ هزار دنبالکننده داشت. فعالیت من در این دو سال، کاملاً منطقی و منطبق با قوانین شبکه اجتماعی توییتر بود. از نظر اصول حساب کاربری بنده تنها روی گوشی شخصی خودم فعال بود و تمام مشخصات مربوط به ایمیل و شماره تماس آن معتبر و کامل بود.
زاکانی در ادامه افزود: بنده در اکانتی که دارم سعی میکنم، زبان گویای مردم باشم و آنچه که برای اظهارنظر نیاز است را به عنوان یک دانشگاهی و عنصر سیاسی بیان کنم؛ لذا ممیزی کردن افکار و تلاش برای انسداد فکر و ارائه نظر برخلاف قاعدهای است که توییتر نسبت به آن مدعی است و یک حرکت سامانیافته و سازماندهیشدهای است که در آن آنچه که خود میپسندند را جامعه جهانی و مخاطبان دریافت کنند. به همین دلیل به نظر میرسد این اقدام توییتر یک کار خلاف اخلاق و خلاف قاعدهی اظهارشده این شبکه اجتماعی است و بیشک مسدوسازی حسابهای کاربری مخالف به ضرر خودشان خواهد بود.
همچنین در ادامه گفتوگوی باشگاه خبرنگاران جوان با تعدادی از فعالان فضای مجازی را که حسابهای کاربری آنها توسط توییتر مسدود شده است، میخوانید.
سیده راضیه حسینی یکی از اکانتهای شاخص و قدیمی توییتر است که بهعنوان خبرنگار و پژوهشگر حوزه زنان در این شبکه اجتماعی فعالیت میکند. او در گفتوگو با خبرنگار حوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص مسدود شدن اکانتش گفت: ساسپند شدن از یک جهت برای من کمی خاص بود؛ دقیقاً روز قبل توییتر ۱۱ سالگی اکانتم را یادآوری کرد و تبریک گفت! من این اکانت را دوران دانشجوییام یعنی سال ۲۰۰۸ ساخته بودم. به تناسب تحصیل در رشته فناوری اطلاعات، شبکههای اجتماعی بخشی از فعالیت مورد علاقه ما بود. به همین خاطر اکانت من برای توییتر یک اکانت قدیمی به حساب میآمد. تمام این ۱۱ سال را بهصورت مستمر فعالیت نداشتم؛ چون بازههای زمانی را در دیگر شبکههای اجتماعی مثل فیسبوک، گودر، گوگلپلاس فعال بودیم؛ اما چند سال اخیر با این اکانت بهصورت مستمر فعالیت داشتم.
وی ادامه داد: به جز چند باری که اکانت نیاز به تغییر پسورد یا تست Capcha داشت، در تمام این سالها هیچ وقت مشکل خاصی از جهت عدم رعایت قوانین توییتر نداشتم. بهعلاوه خیلی برایم مهم بود که اصول پایهای حفظ اکانت مانند ثبت شماره موبایل اختصاصی اکانت و ایمیل معتبر در مشخصات اکانت را حتماً رعایت کنم. طبیعتاً اکانتم تنها روی گوشی موبایل خودم لاگاین بود و کنار آن، اکانت رسمی مربوط به موسسه حقوقی که با آن همکاری داشتم نیز لاگاین بود. از نظر قوانین توییتر، اینجا هیچ قانونی نقض نشده است؛ به همین خاطر اولین اقدامی که بعد از ساسپندشدن داشتم، تکمیل فرم درخواست بررسی از طریق بخش Support Center توییتر بود. توییتر دریافت این فرم را طی یک ایمیل تأیید کرد و بعد از اینکه دسترسی به ایمیل ثبتشده در اکانت را تأیید نمودم، منتظر بررسی توسط توییتر هستم. امیدوارم با بررسی دقیق این موضوع و اطمینان از عدم نقض قوانین، اکانت من را از حالت تعلیق خارج نمایند. البته اگر این اتفاق هم نیفتاد، انشاءالله با اکانت جدید و جدیتر از قبل به توییتر برمیگردم.
سیدسجاد طباطبایی که با حساب کاربری «سید سجاد» به صورت آتش به اختیار و خودجوش در توییتر فعالیت داشت در گفتوگو با خبرنگارحوزه دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره علت مسدود شدن حساب کاربریاش گفت: تقریباً از اواسط سال ۲۰۱۸ توییتر در چند نوبت اکانتهای فارسی زبانی را که به نوعی وابستگی فکری و عقیدتی به جمهوری اسلامی ایران داشتند مورد تعلیق دائم و موقت قرار داد که عمدتاً اطلاعات مربوط به این حسابها توسط گروههای وابسته به مخالفان و معاندان جمهوری اسلامی ایران یا گروهاههای خاصی که وابسته به رژیم صهیونیستی و آمریکا بودند گردآوری شده و در اختیار توییتر قرار گرفته بود.
وی ادامه داد: درمورد موج اخیر مسدودشدهها نیز میتوان گفت تقریباً اعمال محدودیت توسط توییتر از اکانتهای شخصی و فردی به سمت اکانتهای رسمی، نهادها و خبرگزاریهایی مثل باشگاه خبرنگاران جوان یا مهر نیوز و افراد شاخص مانند آقای رائفیپور و علیرضا زاکانی میرود اما از نظر شکلی شبیه موجهای ساسپندی قبل است و تا این لحظه توییتر یا تیم safty آن علتی برای این مسدودیها عنوان نکردند ولی میشود پیشبینی کرد که مشابه سریهای قبل باشد.
این فعال فضای مجازی درباره مقابله با این سیاست دوگانه توییتر و راههای پیشگیری از آن گفت: قطعاً با توجه به مطالبی که درخصوص استاندارد دوگانه توییتر مطرح کردم شاید یک سری اقدامات فنی و پیشگیریها و آشنایی با قوانین توییتر و تلاش برای رعایت و قوانین فنی توییتر بتواند تا حدودی کمک کند به اینکه اکانتها مسدود نشوند، اما تجربه نشان داده که ناآگاهی از قوانین توییتر سهم بسیار کمی از محدودیتها را به خود اختصاص داده است و بخش عظیمی از آن به رویکرد و دیدگاههای مدیریتی حاکم بر توییتر برمیگردد. راهکار مقابله با آن هم این است که ما به یک حدی از توان و نفوذ سایبری برسیم که بتوانیم از پلتفرمها و قالبهای داخلی برای ایجاد شبکههای اجتماعی مثل توییتر استفاده کینم.
طباطبایی درباره بازگشت مجدد به توییتر گفت: قطعاً بنده و عمده اکانتهایی که مسدود شدند فعالیتهایمان قائم به این حساب کاربری که به تازگی توسط توییتر مسدود شد، نبود و حتی باانگیزه بیشتر و توان مضاعف مجدداً حضور پیدا خواهند کرد. من با توجه به اینکه یک اکانت انگلیسی زبان هم داشتم که همچنان فعال است قصد دارم ان شاءالله در آینده اکانت فارسی زبان هم مجدداً خواهم داشت و در واقع تا زمانی که بتوانیم از یک پلتفرم و زمین بازی عادلانهای برخوردار شویم در همین توییتر و با همین شرایط نابرابر و ناعادلانه به مبارزه با تفکری که هدفش نابودی ایران است میپردازیم.
اشکان بکیار یکی از فعالان توییتری شاخص انقلابی که حساب کاربریاش به تازگی مسدود شد، در گفتوگو با خبرنگار حوزه دنیای ارتباطاتگروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، در این خصوص گفت: موضوع ساسپند شدن اکانت کاربران انقلابی، موضوع جدیدی نیست. از حدود یک سال پیش که کاربران تأثیرگذار انقلابی توسط توییتر از فضای شبکه رانده شدند، ما منتظر این اتفاق برای اکانت خودمان بودیم و سوال من این بود که چرا انقدر دیر ساسپند شدیم.
وی ادامه داد: همان موقع خیلی از دوستان داخل شبکه نسبت به دوستان اصطلاحاً اینفلوئنسر کم لطفی کردند و دلایل مختلف و به دور از واقعیت را برای ساسپند شدن آن عزیزان مطرح کردند. اما تا امروز که کاربران شناخته شده بسیاری ساسپند و محدود شدند، شبکه تازه متوجه اصل قضیه شده است. اصل قضیه هم این است که ما داریم در زمین دشمن با دشمن میجنگیم، کاملاً طبیعی است که دشمن این موضوع را برنتابد و زیر میز بزند.
اشکان بکیار در ادامه افزود: از نظر فنی، اطلاعات جامعی برای مقابله با این موضوع ندارم. اما مهمترین پیشنهاد بنده این است که کاربران انقلابی توییتر، مراقب باشند که این ساسپندشدنها منجر به دور شدن قلبها نشود، کاربران آگاه باشند که خیلی تحت تاثیر بازی روانی برخی کاربران به ظاهر خودی قرار نگیرند. به قول یکی از رفقا، سرمایه ما اکانت نیست، سرمایه ما اعتقاد ماست. به امید خدا حتماً برمیگردم، اصلاً مگر میشود میدان را خالی کنیم.
اخبار مرتبط
تازه های اخبار
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}